E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
18 Haziran 2012 - 11:00 borsagundem.com

Bir haftadır yükselişte olan altın Yunanistan seçimleriyle beraber yön değiştirdi

Yunanistan seçimlerinde kurtarma yanlısı partilerin sandıktan yeterli sandalye sayısını sağlayarak çıkmasının ardından güvenli limana olan talep kesilirken altın son yedi günde ilk kez düşüyor. Platin ise beş haftanın yükseğinde seyrediyor.
Spot altının onsu yüzde 1.3 kadar kayıpla 13 haziran tarihinden beri en düşük seviye olan 1,606.72 dolara geriledi ve Singapur'da yerel saatle 14.44'te 1,620.47 dolar oldu. Spot platin yüzde 1.5 kadar kayıpla 10 mayıs tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,505.50 dolara yükseldi. Yatırımcıların Kurtarma paketi karşıtlarının sandıktan çıkarak merkez bankalarının daha fazla teşvik adımı atmasına neden olacağına inanması ile gümüş geçtiğimiz hafta yüzde 2.1 değer kazandı.
Yunanistan seçimlerinden Avrupa Birliği ve IMF'nin kurtarma paketleri karşılığında talep ettikleri kemer sıkma yanlısı Yeni Demokrasi Partisi sandıktan yüzde 29.6 oy oranıyla ilk sırada çıktı. Piyasaların korktuğu memorandum karşıtı radikal sol parti blogu SYRIZA yüzde 26.8 ile ikinci olurken, kemer sıkma yanlısı diğer bir parti olan Pasok da yüzde 12.2 üçüncü sırada yer aldı. Böylece Yeni demokrasi ve Pasok koalisyon kurabilecek yeterli çoğunluğu elde ettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)