E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
09 Aralık 2011 - 09:18 borsagundem.com

Avrupalı liderler kurtarma anlaşması üstünde mutabık olurken euro dışındaki ülkelerin ayak diremesinin ardından altın düşüşe geçti

Avrupalı liderlerin mali kriz salgınının önünü almak üzere anlaşma üstünde mutabık olmalarına rağmen başta İngiltere ve Macaristan olmak üzere ülkelerin ayak diremesinin ardından euro ile birlikte hareket eden altın düşüşe geçti. Paladyum ise kar satışlarıyla iki haftalık kazancını yarıda keserek değer kaybediyor.
Spot altının onsu sabah 1,715.85 doları gördükten sonra yüzde 0.8 değer kaybederek Singapur'da TSİ 9.31'de 1,707.52 dolardan işlem gördü. New York Comex'teki şubat teslimli altın kontratının onsu yüzde 0.3 düşüşle 1,708.30 dolar seviyelerinde seyrediyor. Euro ise dolar karşısında yüzde 0.35 değer kaybıyla 1.3294 dolardan işlem görüyor. Dolar Endeksi dün yüzde 0.5 değer kazanırken altın ise yüzde 1.9 değer kaybetti.
Avrupalı liderler mali krizle seferberlik bütçesine 200 milyar euro (267 milyar dolar) ekleyerek bütçe açığı yasalarını ise sıkılaştırma kararı aldılar. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ile anlaşma sağlayan Avrupalı liderler ayrıca yeni bir "finansal anlaşma" ile doğabilecek yeni borçların önünü alırken 500 milyar euroluk kurtarma fonunun da başlangıcını hızlandırma konusunda mutabık oldular.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)