E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe hazırlanıyor---

Altın düşüşe hazırlanıyor

Altın düşüşe hazırlanıyor
08 Haziran 2012 - 09:05 borsagundem.com

Bernanke'nin parasal genişlemeye gitmeden önce ek tedbirler alacaklarını açıklamasının ardından altın haftalık düşüşe hazırlanıyor

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomiyi desteklemek adına adım atmaktan kaçınmasının ardından altın bir ay içindeki en büyük günlük kaybını genişleterek haftalık düşüşe hazırlanıyor. Gümüş ise son 11 yıldan fazlasının en uzun haftalık kaybına yöneldi.
Spot altının onsu yüzde 1.4 düşüşle Singapur'da yerel saatle 12.09'da 1,566.88 dolar olurken bu hafta ise yüzde 3.5 ekside seyrediyor. Başkan Bernanke, 19 haziran tarihinde başlayacak olan iki günlük para politikası kurulu toplantısın öncesinde yaptığı açıklamada herhangi bir araç belirtmeden gerekli olduğu takdirde harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi. Altın, daha önce zararı durdurma satışlarının tetiklenmesi ile yüzde 2.1 değer kaybetti.
Çin'in halka açık en büyük üçüncü aracı kuruluşunun birimi olan Haitong Futures Co baş yatırım danışmanı Tao Jinfeng konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bernankle'nin bir çeşit teşvik açıklayacağı ile ilgili piyasada çok fazla beklenti vardı, bu gerçekleşmeyince de altın satışları geldi. Zararı durdurma satışları muhtemelen sert bir düşüşte tetiklendi ki bu da değer kaybını daha çok şiddetlendirdi." dedi. New York Comex'te işlem gören ağustos teslimli altın yüzde 2 kadar düştükten sonra yüzde 1.2 kayıpla ons başına 1,568.70 dolardan alıcı buldu. Holdings in the SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün sabit kalarak iki haftanın yükseği olan 1,274.79 metrik ton oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)