E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü azalttı---

Altın düşüşünü azalttı

Altın düşüşünü azalttı
06 Eylül 2013 - 11:14 borsagundem.com

Altın fiyatları 2 haftanın en düşük seviyesinden sıçrayışa geçerek üst üste 2 haftalık düşüşünü azaltmış oldu

Altın fiyatları 2 haftanın en düşük seviyesinden tekrar yükselişe geçerek Temmuz ayından bu yana gerçekleştirdiği ilk üst üste 2 haftalık düşüşü azalttı, yatırımcılar ise Suriye'ye saldırı ihtimaliyle ABD ekonomisindeki gelişmeleri fiyatladı.
Spot altının ons fiyatı yüzde 0.5'e varan artışlarla 1,374.09 doları görerek iki günlük kaybı sınırlarken, Singapur saatiyle 13:55'te 1,371.07 dolar oldu. Fiyatlar dün açıklanan verilerde ABD hizmet sektörünün 8 yılın en hızlı genişlemesini gerçekleştirdiğinin görülmesi üzerine 1,365.05 dolara kadar düştü ve 22 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.
Altın bu yıl Federal Reserve tarafından varlık alımlarının düşürüleceği beklentileriyle beraber yüzde 18 kayıp yaşadı. Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri ise ABD'de istihdamın Ağustos ayında 180,000 arttığını gösterebilir. Başkan Barack Obama Rusya'daki G-20 zirvesine gitmeye hazırlanırken, Suriye'ye askeri saldırı için de diplomatik destek arıyor.
Wing Fung Financial Group araştırma direktörü Mark To, "Yatırımcılar en önemli verilerden bir tanesi olan tarım dışı istihdama bakıyorlar bu sıralar. Fed'in bir sonraki toplantısından önce en önemli olan şey bu" yorumunu yaptı.
Bloomberg News tarafından görüşleri alınan 13 analist altın fiyatlarının önümüzdeki hafta artmasını beklerken, 13 analist düşüş tahmininde bulundu, 5 analist ise tarafsız kaldı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı 17-18 Eylül'de gerçekleşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)