E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü bugüne de taşıdı!---

Altın düşüşünü bugüne de taşıdı!

Altın düşüşünü bugüne de taşıdı!
27 Mart 2013 - 10:36 borsagundem.com

Altın fiyatları, 2001 yılından bu yana ilk kez iki çeyrek üst üste kayıp yaşamaya hazırlanıyor

Altın fiyatları, ABD ekonomisindeki toparlanma sinyallerinin metale yönelik "refah koruma" alımlarını azaltmasının ardından düşüşünü dördüncü güne taşıdı ve 2001 yılından bu yana ilk kez iki çeyrek üst üste kayıp yaşamaya hazırlanıyor. Gümüş fiyatları güçlü bir düşüş gösterdi.
Spot altın yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,592.74 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 15:24'te, 1,594.86 dolara geldi. Fiyatlar bu yıl, exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıklarının yüzde 6.8 ile rekor oranda düşmesi ile birlikte yüzde 4.8 kaybetti. Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,594.60 dolara indi.
ABD'de dün açıklanan dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi Şubat ayında beklenenden hızlı bir artış gösterdi ve konut fiyatları Haziran 2006'dan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Bu veriler, dünyanın en büyük ekonomisinde toparlanmanın güç kazanmakta olduğunu işaret ediyor. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, 20 Mart'ta yaptığı konuşmada, ABD merkez bankasının, istihdam, ücretler ve işsizlik başvurularını içeren bazı ölçümlere bağlı olarak, aylık tahvil alım programında ayarlamalara gidebileceğini kaydetti.
Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "ABD'de toparlanmanın ivme kazanmakta olduğunu görmemizle birlikte, fonlar dolara akıyor ve ABD para biriminin yükselmesine neden oluyor," dedi ve "Bu hareket altın üzerinde fiyatlama baskısı oluşturuyor" şeklinde görüş bildirdi.
ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi, üçüncü günde de yükseldi ve çeyrek dönemikazançla geçmeye yönlendi. ETF'lerdeki altın miktarı, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 2,453.47 tonda kaldı.
Dallas Fed Başkanı Richard Fisher dün yaptığı açıklamada, ekonominin yılsonunda muhtemelen yaklaşık yüzde 3 büyüme göstermeye yönlenmesi ile birlikte, Fed'in mortgage destekli menkul kıymet alım programını daraltmasını istediğini söyledi. Mevcut program dahilinde, Fed, ekonomiyi desteklemek için, aylık 85 milyar dolar tutarında tahvil alımı yapıyor.
Spot gümüş yüzde 1.8 düşerek ons başına 28.245 dolara kadar indi ve 1 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, 28.315 dolara geldi. Fiyatlar üst üste ikinci çeyreği de düşüşle geçmeye hazırlanıyor. Spot platin fazla değişmeyerek ons başına 1,573.25 dolarda kalırken, palladyum yüzde 0.5 kaybederek ons başına 759.50 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)