E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü hızlandırdı---

Altın düşüşünü hızlandırdı

Altın düşüşünü hızlandırdı
10 Mayıs 2013 - 15:12 borsagundem.com

Altın geçen ay ayı piyasasına girdikten sonra bu yıl yüzde 14 değer kaybetti

Altın Londra'da, güçlenen doların metalin alternatif yatırım olarak cazibesini azaltması sonrası son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi ve haftalık düşüşünü daha da genişletti.
Dolar, dün ABD'de işsizlik başvurularının geçen hafta beklenmedik bir şeklide beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesinin ardından, altı önemli para birimi karşısında son iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 2.5 ton artarak 2,241.7 tona çıktı ve 1 Nisan'dan bu yana ilk kez artış gösterdi. Küresel ETF varlıkları, altının geçen ay ayı piyasasına girerek hızlı bir düşüş göstermesinin etkisi ile halen bu yıl yüzde 15 düşüş göstermiş durumda.
Cenevre'de altın rafinerisi MKS (Switzerland) SA'nın kıdemli başkan yardımcısı Afshin Nabavi, "Altın, dolardaki hareketten dolayı bir miktar baskı altında," dedi ve "Fiziki talep düne kadar çok güçlüydü. Altın ne kadar düşük seyrederse, o denli çok fiziki talep gelecek" değerlendirmesinde bulundu.
Haziran vadeli altın kontratları yüzde 2.8 düşerek ons başına 1,247.10 dolar ile 25 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, New York saati ile 07:59'da ons başına 1,431.20 dolara geldi. Kontrat bu hafta yüzde 2.3 düştü. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, son 100 günün ortalamasının yüzde 49 üzerinde seyrediyordu. Spot altın Londra'da yüzde 1.9 düşerek ons başına 1,430.54 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)