E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü hızlandırıyor---

Altın düşüşünü hızlandırıyor

Altın düşüşünü hızlandırıyor
19 Aralık 2012 - 19:53 borsagundem.com

Altın fiyatları, 4 yılın en iyi 3 aylık performansını gösteren konut başlangıçları ve bütçe görüşmeleriyle düşüyor

Altın, ABD konut sektöründe toparlanma yaşandığı spekülasyonu ve ABDli politikacıların Kongre'de gerçekleştirdiği bütçe görüşmelerinin Fed üzerindeki teşvik baskısını azaltmasıyla düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Konut yapıcılar, rekor derecede düşük faiz oranlarının ABD konut sektörünü canlandırmasıyla Kasım ayında son 4 yılın en iyi 3 aylık performansını gerçekleştirirken, konut izinleri de tırmanış gösterdi.
Vision Financial Markets Chicago metal işlemleri direktörü David Meger, "Fed, mali uçurum konusunda yapabileceği her şeyi yapacağını söyledi ve bu endişe olmadan bir başka teşvik ihtiyacını göz ardı edebiliriz" ifadelerini kullandı.
Şubat vadeli altının ons fiyatı New York saatiyle 10:05'te yüzde 0.2 gerileyerek 1,666.80 dolar oldu. Fiyatlar dün 1,662 doları görerek 31 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti.
Mart vadeli gümüşün onsu ise yüzde 1.3'lük kayıpla 31.265 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Liman21 Aralık 2012 04:11

    Altından daha güvenli bir liman varsa buyrun söyleyin. Fakat uzun vadeli sabır gerektirir. Al sat ile altından kâr edilmez. Alacaksın en az 4 sene 5 sene yatacak.

  • varol20 Aralık 2012 10:26

    Felaket tellalari ortadan kayboldu... Analist B.S... gibileri... FED baskanini yerlebir edenlerin sesi çikmiyor!... Bu isler böyledir, hangi spekülasyon aracinda balon olusursa onun hakkinda yazilir çizilir, sönerse analisterinide beraberinde söndürür!

  • krn-i20 Aralık 2012 09:44

    Hani geçen sene yorum yapanlar altın en az 2000,3000 dolar olur diyenler nerde geçen sene altına yatırım yapanlar şimdi daha zararını kurtaramadı.