E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürüyor---

Altın düşüşünü sürdürüyor

Altın düşüşünü sürdürüyor
15 Temmuz 2016 - 07:34 borsagundem.com

Altın Mayıs'tan beri ilk haftalık kaybına hazırlanıyor

Altın fiyatları, Brexit sonrası hükümet ve merkez bankalarının teşviklere gideceği beklentisinin küresel piyasalarda hisse senetlerine alım getirmesi ile birlikte risk iştahının artması ve yatırımcıların altın ve yen dahil güvenli liman niteliğindeki varlıklardan uzaklaşması sonucu tüm haftayı düşüşle geçirdi.

Ons altın gece saatlerinde yüzde 0.6 düşerek 1326.96 dolara kadar indikten sonra, alımların zayıflaması ile 1330 dolara kadar yükseldi. Şu saatlerde ise yüzde 0.49 kayıpla 1328 dolar seviyesinden işlem görüyor. Sarı metal bu hafta yüzde 2.8 düştü ve 1325 dolar civarındaki 20 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde tutunuyor.

Gram altın ise hafta başında 126.89 seviyelerinden başladığı haftalık düşüşünü 122.63 TL seviyesine kadar sürdürdükten sonra günü yüzde 1.36 düşüşle 122.97 seviyesinden kapattı.

Altın bu yıl, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararı sonrası finans piyasalarında meydana gelen kargaşa ve küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeler ile birlikte, yatırımcıların güvenli liman aramaları sonucu ralli yaptı. Diğer güvenli liman ürünü olan yen 1999'dan bu yana en kötü haftasını yaşamaya yöneldi. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın beklenmedik bir şekilde faizi değiştirmemesinin ardından kazançlarını genişletti.

Avrupa borsalarının karışık bir seyir ile açılmaları bekleniyor

 

Fransa'daki katliamdan ilk görüntüler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)