E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürüyor---

Altın düşüşünü sürdürüyor

Altın düşüşünü sürdürüyor
18 Mart 2015 - 09:34 borsagundem.com

Altın, Fed toplantısı öncesi dikkatlerin faiz artırımı beklentilerine çevrilmesi ile birlikte 3 ayın en düşüğü yakınında

Altın, Fed'in bugün sona erecek olan iki günlük toplantısı öncesi, altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıklarındaki azalma ile birlikte, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilere çevirdiği bir ortamda, üç ayın en düşük seviyesi yakınında kaldı. 

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,149.57 dolardan bugün Singapur saati ile 12:06'da 1,151.35 dolara geldi. Fiyatlar 17 Mart'ta 1,142.92 dolara kadar düşerek, 1 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Fed toplantısının temel konusu, ekonominin borçlanma maliyetlerinin artırılmasında "sabırlı" olunacağı taahhüdünün kaldırılmasına yol açacak kadar güç kazanıp kazanmadığı olacak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin yaklaşık yüzde 90'ı, bugünkü toplantı sonrası yapılacak açıklamada "sabırlı" sözcüğünün kaldırılacağını tahmin etti. Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Salı günü de düşerek kayıplarını 15'nci güne taşıdı ve bir yılı aşkın sürenin en uzun düşüş dönemini gerçekleştirdi. 

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, e-posta yoluyla yaptıkları değerlendirmede, "Yatırımcılar Fed toplantısı öncesi altın ETF'lerinden çıktılar," dedi ve fiyatların ABD'de faizlerin beklenenden daha önce artırılabileceği spekülasyonuna bağlı olarak düştüğünü kaydetti. 

ETF'lerdeki varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü 1,635.8 tona inerek, 20 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Para yöneticileri, ABD hükümet verilerine göre, altında net uzun pozisyonlarını üst üste altı haftadır azaltıyor. 

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,150.10 dolara çıktı. Kontrat salı günü 1,141.60 dolara inerek, 1,130.40 dolar ile dört yılın en düşük seviyesini gördüğü 7 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini test etti.

Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 15.5709 doalrda kaldı. Platin, Salı günü ons başına 1,089.43 dolar ile 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.4 yükselerek 1,100.25 dolara çıktı. palladyum fazla değişmeyerek ons başına 763.83 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)