E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürüyor---

Altın düşüşünü sürdürüyor

Altın düşüşünü sürdürüyor
21 Aralık 2015 - 06:44 borsagundem.com

Altın, Fed'in ilk faiz artırımının ardından dikkatlerin sonraki artırımların hızına çevrilmesi ile birlikte haftalık kaybını korudu

Altın, Fed'in geçen hafta yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesinin ardından yatırımcıların dikkatlerini gelecekteki faiz artırımlarının hızına ilişkin değerlendirmelere çevirmelerinin ardından, geçen haftaki kaybını korudu.

Spot altın önceki kapanışına göre fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 07:36'da ons başına 1,065.57 dolarda kaldı. Metal geçen hafta yüzde 0.8 düşmüştü.

Altın 2015 yılında, yatırımcıların Fed'in faiz artırımının zamanlamasını kestirmeye çalışmaları ile birlikte dalgalı bir seyir izleyerek aşağı yönde hareket etti. ABD merkez bankası Çarşamba günü, oybirliği ile aldığı karar ile, 2006'dan bu yana ilkk kez gösterge faizi artırdı ve aralarında Başkan Janet Yellen'ın da bulunduğu yetkililer, gelecekteki faiz artırımlarının hızının kademeli olacağını vurguladı.

Australia & New Zealand Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Bir kâr üzerinde bu kadar odaklanma ile birlikte, şimdi artık bir ara verip şimdi 'ne olacak' diye sormak çok doğal," dedi ve "ABD'de faiz artırımının hızının altının kaderini belirleyeceğini düşünüyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)