E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürüyor---

Altın düşüşünü sürdürüyor

Altın düşüşünü sürdürüyor
26 Haziran 2013 - 16:54 borsagundem.com

Altın fiyatları sert düşüş sonrası 1.250 dolar desteğinin altına geldi

Altın, beklenenden iyi çıkan ABD ekonomik verilerinin Fed'in teşvikleri azaltacağı beklentisini güçlendirmesi ve doların değer kazanması ile birlikte 1.250 doların altına düştü ve son 34 ayın en düşük seviyesine indi. Metal çeyrek dönem kaybı konusunda rekora gidiyor. Gümüş Ağustos 2010'dan, Platin 2009'dan ve palladyum Kasım ayından bu yana en düşük seviyelerini gördü.
Altın, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ve Fed'in metalin 12 yıl süren yükselişine destek sağlayan varlık alımlarını azaltabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte, bu yıl yüzde 26 düştü. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar son üç yılın en düşük düzeyine indi ve Credit Suisse Group AG, fiyatlardaki düşüşün, altının yükselişini süresiz sürdüreceğini düşünenlerin güvenlerini sarstığını kaydetti. Bu düşüşler sonucu değerli metaller destekli ETF'lerin toplam değerinde yaklaşık 60 milyar dolarlık erime gerçekleşti. Enflasyonun hızlanamaması ve küresel ekonominin gücüne ilişkin artan endişeler, sanayi sektöründe altından daha fazla kullanılan gümüş, platin ve palladyumu olumsuz etkiliyor.
Spot gümüş Londra'da, yüzde 6.1 düşerek ons başına 18.4505 dolar ile Ağustos 2010'dan bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından 18.6726 dolara geldi. Geçen hafta ayı piyasasına giren platin yüzde 2.4 düşüşle ons başına 1,317.24 dolara kadar inerek Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyesine düştü. Metal en son ons 1,328.24 dolar seviyesindeydi palladyum yüzde 2.7 kayıpla ons başına 648.43 seviyesine indi. Metal 640.23 Dolar ile 21 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini test etti.
Altın Nisan ayında ayı piyasasına girdi ve Eylül 2011'de ons başına 1,921.15 dolar ile gördüğü tarihinin en yüksek seviyesinden başlayan düşüşünü daha da genişletti. Morgan Stanley, Credit Suisse ve Goldman Sachs Group Inc. gibi önemli kuruluşların analistleri, altın fiyat tahminlerini bu hafta düşürdü. Morgan Stanley, Fed'in teşviklerden çekilebileceği görünümünün daha açık hale geldiği bir ortamda, yatırımcıların ilgilerinin azalmasının daha ciddi bir hale geldiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)