E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüyor---

Altın düşüyor

Altın düşüyor
20 Mart 2012 - 10:50 borsagundem.com

Hindistan'da mücevhercilerin greve gitmesinin fiziki talebi azaltabileceği endişesi metal fiyatlarına aşağı yönlü baskı yapıyor

Hindistan'da mücevhercilerin greve gitmesinin fiziki talebi azaltabileceği endişesi ve ETP'lerdeki altın varlıklarının 2 ayın en düşük seviyesine inmesi altını geriletiyor.
Spot altının ons fiyatı yüzde 0.6 kadar düşerek 1,654.85 dolardan işlem gördü. Bloomberg verilerine göre, ETP'lerdeki altın varlıkları ise dün yüzde 0.2 azalarak 2,404.308 tona indi.
Hindistan'daki Bombay Külçe Birliği Başkanı Prithviraj Kothari, geçen hafta açıklanan yeni vergi uygulamalarının ardından 2012 yılında altın ithalatının yüzde 35 kadar azalabileceğini bildirdi. Ülke, altın ithalatına yönelik vergiyi bu yıl ikinci kez artırırken ülkedeki altın kuyumcuları 17 Mart'ta greve giderek vergilerdeki artışın sektörü daraltacağına dikkat çekmeye çalışıyor.
CIFCO Araştırma Enstitüsü'nda metal analisti olan Wang Honggang, "Yatırımcı talebi son dönemde cansızlaştı. İnsanlar paralarını farklı yerlere koymak istiyor" dedi. Analist, Hindistan'da fiziki talebin düşeceği beklentisinin de metal için olumsuz olduğunu söyledi.
Nisan teslim kontrat New York Comex piyasasında yüzde 0.8 kadar düşerek 1,654.60 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)