E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüyor---

Altın düşüyor

Altın düşüyor
16 Şubat 2012 - 10:54 borsagundem.com

Altın, Yunanistan endişelerinin doları güçlendirmesinden olumsuz etkileniyor

Altın fiyatları, Avrupalı liderlerin Yunanistan'a ikinci kurtarma paketinin onaylanmasını ertelemesinin doları güçlendirmesi ve bunun da, metale yönelik alternatif yatırım talebini azaltması sonucu düştü.
Spot altın yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,717.25 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 15:47'de ons başına 1,719.63 dolar seviyesinde seyrediyordu.Altın fiyatları bu yıl yüzde 10 arttı. Bloomberg'in verilerine göre, ETF'lerdeki altın varlıkları dün yüzde 0.14 ile 24 Ocak'tan bu yana en hızlı düşüşünü göstererek 2,387.421 tona geriledi.
Kreditör ülkelerin Atina'daki liderlerden daha fazla güvence istemeleri ile birlikte, 130 milyar euroluk (169 milyar dolar) ikinci kurtarma paketinin 20 Şubat'a ertelemesi, Yunanistan'ın gelecek ayki borç geri ödemesini gerçekleştiremeyeceği endişelerini artırdı. Yunanistan 20 Mart'ta 14.5 milyar euroluk tahvil geri ödemesi yapacak.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistlerinden Natalie Robertson, "Yunanistan konusu önemli bir odaklanma noktası olarak kalacak" dedi ve "Eğer Yunanistan gecikmeye devam ederse ve piyasa bekleyişleri daha da aşağı dönerse, bu durum euroyu olumsuz ekileyecek ve doları daha da yükseltecek" değerlendirmesinde bulundu.
Dolar 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında değer kazanırken, euro dolar karşısında 25 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service, Yunanistan'ın borç krizinin bankaların fonlama maliyetlerini yükseltmesi dolayısıyla, aralarında UBS AG ve Morgan Stanley'in de bulunduğu bazı bankaları, olası not indirimi için gözlem altına aldığını duyurdu.
Nisan vadeli Comex altın kontratı yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,724.10 dolara inerken, yüzde 99.99 saflıktaki spot altının fiyatı, Şanghay piyasasında yüzde 0.6 düşerek gram başına 349 yuana geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)