E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın faiz beklentisiyle düşüşte---

Altın faiz beklentisiyle düşüşte

Altın faiz beklentisiyle düşüşte
02 Şubat 2015 - 10:15 borsagundem.com

Altın, yatırımcıların ABD’de faiz oranlarının yükseltileceği beklentilerini değerlendirmeleri ile geriliyor

Altın, 3 yılın en büyük aylık kazancını kaydetmesinin ardından yatırımcıların ABD’de faiz oranlarının yükseltileceği beklentilerini değerlendirmeleri ile geriliyor.

Spot altın, yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 12:49’da ons başına 1,280.58 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal Ocak ayında yüzde 8.4 yükseliş göstererek Ocak 2012’den bu yana en büyük artışı kaydetti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard 30 Ocak’ta yaptığı açıklamada yatırımcıların merkez bankasının faiz artırımını yıl ortasından öteye erteleyeceğini beklemelerinin yanlış olduğunu söyledi.  Politika yapıcılar 28 Ocak’ta yaptıkları bildirimde ekonominin “sağlam” bir genişleme gösterdiğini belirtti. Faiz oranlarının artırılması altının çekiciliğini düşürebilir çünkü kıymetli metal genellikle yatırımcılara fiyat artışları yoluyla getiri sağlıyor.

Shenzen Citics Futures Co. analistlerinden Zou Lihu, “Altındaki volatilite ivmelendi ve ABD faiz beklentilerindeki gelgitler ile devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Bu hafta açıklanacak veriler ABD’de işverenler Ocak ayında istihdam sağlamaya devam ettiklerini ve imalat sanayinin hafif gerilediğini gösterebilir. Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıklayacağı veri öncesinde ekonomistler, ABD’de inşaat harcamalarının, bir önceki ayda düşmesinin ardından Aralık ayında yükseliş göstereceği tahmininde bulunuyor.

Nisan vadeli altın kontratı, yüzde 0.1 yükselerek New York Comex’te ons başına 1,280.90 dolardan alıcı buldu. ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu verilerine göre vadelilerde yükseliş beklentisi ile açılan net uzun pozisyon sayısı 27 Ocak’ta sona eren haftada yüzde 15 artış ile 167.693’e ulaştı. Spekülatöler bu yıl be uzun pozisyonlarını yüzde 80 artırdılar.

Spot gümüş yüzde 0.5 düşerek ons başına 17.1645 dolara indi. Fiyatlar Ocak ayında yüzde 9.8 yükselerek Haziran’dan bu yana en büyük aylık artışı kaydetti.

Platin, fiyatların Ocak ayında düşüşü ikinci aya taşımasının ardından yüzde 0.5 değer kaybederek ons başına 1,235.60 dolara geldi. Paladyum yüzde 0.3 yükselerek ons başına 774.38 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)