E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed baskısında---

Altın Fed baskısında

Altın Fed baskısında
06 Ağustos 2015 - 07:06 borsagundem.com

Altın, güçlü çıkan ABD verisinin Fed'in faiz artıracağı beklentilerini kuvvetlendirmesi sonucu baskı altında

Altın, ABD'de dün açıklanan hizmet sektörü verisinin, ekonominin yüksek faizle baş edebilecek denli güçlü olduğu spekülasyonunu kuvvetlendirmesinin ardından kayıplarını korudu ve beş yılın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,085.03 dolardan bugün Singapur saati ile 10:52'de 1,085.08 dolara geldi. Metal dün yüzde 0.3 aşağıda kapatmıştı. Altın altı hafta üst üste aşağı yönde hareket etti.

Altın, Fed'in faiz artırımına hazırlanması ve bunun sonucu yatırımcısına faiz ödemeyen altının cazibesinin azalması ile birlikte yatırımcıların gözlerinden düştü. ABD'de hizmet sağlayıcılar Temmuz ayında son 10 yılın en hızlı genişlemesini gerçekleştirdi ve bu durum ekonominin güçlü büyüme yolunda olduğunu işaret ediyor. Cuma günü açıklanacak olan ABD istihdam verilerinin de, dün açıklanan özel sektör istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasına karşın, güçlü bir istihdam artışını göstermesi ve faiz artırımı için durumu güçlendirmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)