E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 'Fed' gölgesinde yükseldi---

Altın 'Fed' gölgesinde yükseldi

Altın 'Fed' gölgesinde yükseldi
30 Temmuz 2024 - 08:00 borsagundem.com

Fed toplantısı beklenirken altın fiyatları hafif yükseldi. Ons altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,13 artışla alıcı buluyor

Altın fiyatları, yatırımcıların bu haftaki ABD Merkez Bankası (Fed) politika toplantısında eylül ayı için faiz indirimi işaretleri verileceği beklentisi ile hafif yükseldi.

Ons altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,13 artışla 2387,48 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Fed'in çarşamba günü sona erecek iki günlük toplantının sonunda faiz oranlarını sabit tutması, ancak enflasyonun %2 hedefine yaklaştığını kabul ederek eylül ayı gibi erken bir tarihte politika gevşemesine kapı açması bekleniyor.

Yatırımcılar ayrıca, cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam raporu başta olmak üzere, bu hafta açıklanacak bir dizi istihdam verisini de takip edecek. İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'nın politika toplantıları da bu hafta yapılacak.

KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer, “Fed toplantısının tonu ve cuma günkü istihdam raporu, yatırımcıların şimdi ile yılsonu arasında daha fazla faiz indirimi fiyatlamaya başlaması halinde ABD dolarının altından halıyı çekebilir. Dolarda yaşanacak herhangi bir düşüş, yeniden 2.400 doların kuzeyindeki seviyeleri görebilecek olan altına büyük olasılıkla bir destek sağlayacaktır” dedi

Altının kilogram fiyatı gerilediAltının kilogram fiyatı geriledi

 

ABD seçimlerinin kazananı altın mı olacak?ABD seçimlerinin kazananı altın mı olacak?

 

Altın fiyatlarında primli seyirAltın fiyatlarında primli seyir

 

Altında yükseliş ivmesiAltında yükseliş ivmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)