E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed ile düşüş baskısında---

Altın Fed ile düşüş baskısında

Altın Fed ile düşüş baskısında
29 Ocak 2014 - 08:38 borsagundem.com

Altın, Fed'in varlık alımlarını azaltma kararı alacağı beklentileri ile satış baskısı altında

Altın, Fed'in bugün sona erecek toplantısında varlık alımlarını daha da azaltacağı beklentileri ile birlikte, yaklaşık altı haftanın en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirmeye yönlendi. Platin Haziran ayından bu yana en uzun düşüş dönemini yaşamaya hazırlanıyor.

Spot altın yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,248.90 dolara kadar geriledikten sonra, Singapur saati ile 11:33'te 1,253.43 dolara geldi ve iki gün süren yüzde 1'lik düşüşünü daha da genişletti. Düşüşün üçüncü güne taşınması, 19 Aralık'tan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini işaret ediyor. Platin, Güney Afrika'da maden işçileri ile üreticilerin üretime zarar veren grevi sonlandırma konusunda adım atmalarının ardından düşüşünü beşinci güne genişletti.

Fed politika yapıcıları, dün ABD'de tüketici güvenininin beş ayın zirvesine çıktığını ve dayanıklı tüketim malları siparişlerinin ise beş ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdiğini gösteren verilerin ardından, bu akşam, iki gün süren politika toplantısını sonlandıracak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Fed, varlık alım programını bu yıl bitirmek için, her toplantıda 10'ar milyar dolarlık azaltıma gidecek. Fed politika yapıcıları Aralık ayındaki toplantıda varlık alımlarının bu aydan itibaren azaltılması kararına varmıştı.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, bilgilendirme notunda, "Altın, Fed'in varlık alımlarının azaltımının diğer bir turuna gitmeyi açıklayabileceği beklentilerinin baskısı altında," dedi. Altın geçen yıl, ABD ekonomisindeki toparlanma ve Fed'in varlık alımlarını azaltmaya hazırlanması ile birlikte yüzde 28 düşmüştü.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dünkü seviyesi olan ons başına 1,250.50 dolardan 1,253.10 dolara geldi. Fiyatlar dün yüzde 1 ile 19 Aralık'tan bu yana en hızlı düşüüşünü gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)