E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed kararıyla zirve yaptı---

Altın Fed kararıyla zirve yaptı

Altın Fed kararıyla zirve yaptı
12 Aralık 2012 - 21:55 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed'in varlık alımını genişletmesiyle beraber son bir haftanın zirvesine tırmandı

Altın vadelileri, Fed'in Ocak ayından itibaren aylık 45 milyar dolar değerinde hazine tahvili alacağını açıklamasının ardından son bir haftanın zirvesine yükseldi.
Fed, faiz oranlarının "en azından işsizlik seviyesi yüzde 6.5'in altına düşene kadar" ve enflasyonun bir ve iki yıl arasında yüzde 2.5'tan aşağı kalması durumunda düşük kalacağını belirtti. Dolar ise döviz sepeti karşısında düşüşünü 3. güne taşırken, alternatif yatırım olarak altına olan talebi artırdı.
Infinity Trading Corp. Başkanı Fain Shaffer, "Bu, doların düşmeye ve metallerin yükselmeye devam etmesini sağlayacak. Bütün emtialar için yukarı yönlü bir harekettir" ifadesini kullandı.
Şubat vadeli altının onsu New York saatiyle 13:11'de yüzde 0.6 artarak Comex'te 1,720.40 dolardan işlem gördü. Dolar gün içerisinde 1,725 dolara ulaşarak 30 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.
Altın fiyatları, ABD'den Çin'e merkez bankalarının ekonomik büyümeyi canlandırmak için harekete geçme sözü vermesiyle üst üste 12. yıllık kazancına doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)