E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed öncesi kayıplarını korudu---

Altın Fed öncesi kayıplarını korudu

Altın Fed öncesi kayıplarını korudu
25 Nisan 2016 - 06:47 borsagundem.com

Altın, bu hafta gerçekleştirilecek olan Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantıları öncesi kayıplarını korudu

Altın, ABD ve Japonya'da bu hafta gerçekleştirilecek olan politika toplantıları öncesi, yatırımcıların Fed'in yılın kalan kısmında para politikasının izleyeceği yol konusunda işaretler almaya hazırlanmaları ile birlikte kayıplarını korudu.

Spot altın, Cuma günkü seviyesi olan ons başına 1,233.03 dolardan bugün Singapur saati ile 08:49'da 1,231.69 dolara geldi. Metal Cuma günü yüzde 1.2 geriledi. Bu düşüş sonucu, altının bu yılki kazancı yüzde 16'ya geriledi.

Altın 2016 yılında, küresel ekonomiye yönelik endişeler Fed'i politika sıkılaştırmasına ara vermeye yöneltirken, Japonya Merkez Bankası!nın büyümeyi desteklemek için adımlar attığı bir ortamda, güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelen alımlarla yükseldi. Fed'in Çarşamba günü sonuçlanacak toplantısında faizi değiştirmemesi bekleniyor, ancak yatırımcılar, gelecekteki faiz artırımlarının hızı konusunda işaretler bekliyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin az bir çoğunluğu, Japonya Merkez Bankası'nın Perşembe günü sona erecek toplantısında parasal teşviği artıracağını öngörüyor.

Geçen hafta boğa piyasasına giren gümüş, Cuma günkü seviyesi olan ons başına 16.9706 dolardan bugün 16.995 dolara geldi. Metal Perşembe günü 17.6973 dolara kadar çıkarak Mayıs 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Altında satışlar etkili oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)