E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed sonrası 1126 seviyesini gördü---

Altın Fed sonrası 1126 seviyesini gördü

Altın Fed sonrası 1126 seviyesini gördü
15 Aralık 2016 - 17:30 borsagundem.com

Altın, Fed'in düntoplantısında beklenenden daha şahin bir tutum takınmasının ardından değer kaybetti

Fed'in faiz kararının ve karar sonrasındaki söylemlerin etkileri değerli metal ve diğer güvenli liman niteliğindeki varlıklar üzerinde hissedilmeye devam ediyor. Altın fiyatlarında geri çekilme yüzde 1'in üzerinde seyrederken 1126 seviyesine kadar düşüş yaşandı. Şu saatlerde ise yüzde 1.04 kayıpla 1130.92 dolar seviyesinde...

Değerli metal, Fed politika yapıcıların faizi beklendiği şekilde artırması ancak buna ek olarak gelecek yıl faiz artırımlarının hızını artıracağını işaret etmesinin ardından Şubat 2016 tarihindeki seviyelerine çekildi.

FED POLİTİKA FAİZİNİ 25 BAZ PUAN YÜKSELTTİ, 2017'DE 3 ARTIŞ BEKLİYOR

Altın, doların güçlenmesine neden olan Fed faiz artırımı ve ABD hisse senetlerinde yükselişe neden olan yeni Başkan Donald Trump'ın harcamaları artırarak büyümeyi destekleyeceği beklentisinden olumsuz etkilendi. Bu gelişmeler sonucu altın destekli ETF'lerden çıkışlar  hızlandı. Bu fonlardaki varlıklar 2013'ten bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Altın Eylül ayının sonundan bu yana yüzde 13 kaybetti.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. bugünkü notunda, "Fed beklenenden daha iyimser ve daha şahindi," dedi ve "Öte yandan, noktasal grafikler 2017'de, önceki seviyesi olan ikiden ziyade üç faiz artırımını işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

25 baz puanlık bir faiz artırımı, son haftalarda Fed yetkililerinin de işaret etmesi ile birlikte, yatırımcılar tarafından tam olarak fiyatlanmıştı, ancak Fed yetkililerinin gelecek yılın faiz artırımları için öngörüsü beklenmiyordu. Yüksek borçlanma maliyetleri, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)