E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın FED sonrası yükselişte---

Altın FED sonrası yükselişte

Altın FED sonrası yükselişte
05 Ocak 2017 - 11:30 borsagundem.com

Altın, tutanakların Fed yetkililerinin büyük bölümünün kademeli faiz artışı taraftarı olduuğunu göstermesi ile 1 ayın zirvesine çıktı

Altın fiyatları, Fed'in son toplantısının tutanaklarının yetkililerin büyük bölümünün önümüzdeki yıllarda kademeli faiz artırımının muhtemelen uygun olacağını tekrarladığını göstermesinin ardından dört haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Ons altın dün en yüksek 1168 dolara çıktıktan sonra kapanışını 1163.64 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni günde ise sarı metal ons başına 1179.46 dolara yükselerek 8 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Şu saatlerde ise yüzde 0.99 kazanç ile 1175.27 dolardan işlem görüyor. 

Altının gram fiyatı, 135 liranın üzerini test etti. Altının gram fiyatı, dün günü 133,6 liradan tamamlamasının ardından Fed tutanakları ile birlikte yükselişe geçti ve bugün 135.58 lirayı gördü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 222, Cumhuriyet altını 904 liradan satılıyor.

ABD Dolar Endeksi diğer altı majör para birimi karşısında bugün 102.03 sevyesine kadar gerilerken, şu dakikalarda yüzde 0.48 kayıpla 102.21 seviyesinden işlem görüyor. 

Altın, yatırımcıların Donald Trump'ın Kasım ayındaki başkanlık seçiminden zaferle çıkması sonrası risk almaya yönelmesi ve Fed'in para politikasını sıkılaştırmasına ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte 2013'ten bu yana en kötü çeyrek dönem performansını göstermesinin ardından toparlanıyor. Fed'in Aralık ayı toplantının tutanakları, güçlü doların ABD ekonomisi üzerindeki etkilerine yönelik endişeleri gösterdi. Doların seyrini gösteren endeks son altı seansta beşinci kez yukarı yönde hareket etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)