E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın Fed ve Suriye'ye odaklı---

Altın Fed ve Suriye'ye odaklı

Altın Fed ve Suriye'ye odaklı
04 Eylül 2013 - 09:52 borsagundem.com

Yatırımcıları Fed'in tahvil alımlarının azaltılmasına karşı Suriye'ye müdahale ihtimalini değerlendiriyor

Yatırımcıların ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale tehdidi ile Fed'in tahvil alımlarını azaltma ihtimalini değerlendirmesiyle altının onsu, haftanın en büyük sıçramasını yapmasının ardından 1,400 doların üzerinde deyretti.
Spot altının onsu Singapur saati ile 11:49 itibariyle, fiyatların yüzde 1.5 ile 23 Ağustos'tan bu yana en büyük artışını kaydederek 1,412.42 dolara çıktığı dünkü seviyesinden 1,412.97 dolara yükselerek, büyük bir değişikliğe işaret etmedi. Ortadoğu'daki çalkantıların, güvenli varlık taleplerini artırmasıyla altın, Ağustos'ta bu yıl ilk kez 2 ay üst üste yükseldi.
Fed'in, 2012'de altına 12. kazançlı yılını tamamlamasına yardımcı olan parasal genişleme programını azaltmaya başlayacağı spekülasyonu üzerine külçe altın bu yıl yüzde 16 düştü. Bloomberg'in geçtiğimiz ayki anketine katılan ekonomistlerin yüzde 65'i 17-18 Eylül'deki Fed toplantısında politika yapıcıların aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltmaya başlamasını bekliyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve Senato Çoğunluk Lideri Eric Cantor, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye askeri müdahale çağrısını destekledi.
Suriye'deki gerilimin, altın fiyatları üzerinde yakın vadede etkili olacağını belirten Cinda Futures Co.'nun analistlerinden Lv Jie, ABD'den gelen son verilerin toparlanmayı yansıttığını, bunun da QE'nin azaltılacağı beklentilerini artıracağını söyledi.
Bloomberg ABD Dolar Endeksi, ABD'de dün açıklanan ve imalatın Ağustos'ta Haziran 2011'den bu yana en yükseğine çıktığını gösteren verilerin ardından 7 haftanın en yükseğine çıktı.
Aralık vadeli altın kontratları, New York'taki  Comex Borsası'nda 1,412 dolardan 1,412.80 dolara çıktı.  Vadelileri dün yüzde 1.1 artışla 27 Ağustos'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti.
Gümüşün onsu yüzde 0.5 kayıpla 24.149 dolara gerilerken, platin ve paladyum büyük değişiklik göstermeyerek sırasıyla 1,535.65 dolar ve 718.25 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)