E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed'den destek buldu---

Altın Fed'den destek buldu

Altın Fed'den destek buldu
21 Ekim 2015 - 09:53 borsagundem.com

Altın, Fed'in gelecek haftaki toplantısı öncesi, faiz artırımının 2016'ya sarkabileceği beklentisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı

Altın, faiz artırımlarının 2016 yılına sarkabileceği beklentilerinin arttığı bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler alabilmek için gelecek hafta yapılacak olan Fed toplantısına çevirmeleri ile birlikte, yükselişini ikinci güne taşıdı. 

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,179.35 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:04'te 1,178.60 dolara geldi. Fiyatlar Salı günü yüzde 0.5 yükselerek üç günlük düşüşü durdurmuştu. 

Altın, bu yıl fazla bir değişiklik göstermezken, yatırımcıların Fed'in 2006'dan bu yana yapacağı ilk faiz artırımının zamanlaması için işaretler beklemeleri ile birlikte, aylık bazda Ocak'tan bu yana en büyük çıkışını gerçekleştirmeye yöneldi. Fed'in gelecek hafta faiz artırımına gitmesi beklenmezken, Fed fon (Fed'in gösterge faizi) vadelileri, Aralık ayında faiz artırımına gitme ihtimalini yüzde 32 olarak işaret ediyor. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. 

IG Asşa Pte stratejisti Bernard Aw, oy kullanma hakkı olmayanlar dahil Fed yetkililerini işaret ederek, "Şimdilerde iki kamp var," dedi ve "Aynı hatta tutunacaklar, ancak ne yazık ki bu belirsizlikten dolayı piyasada daha fazla volatilite anlamına geliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)