E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, Fed'in 50 baz puan faiz indireceğini fiyatladı---

Altın, Fed'in 50 baz puan faiz indireceğini fiyatladı

Altın, Fed'in 50 baz puan faiz indireceğini fiyatladı
18 Eylül 2024 - 14:57 borsagundem.com

Altının, Fed'in 50 baz puan faiz indirimi yapacağını fiyatladığını söyleyen Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phil Streible, ons altın için yılsonu fiyat hedefinin 2.750 dolar, 12 ila 15 aylık fiyat hedefinin ise 3.000 dolar olduğunu ifade etti.

Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phil Streible, altın piyasasının Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puan faiz indirimi yapacağını fiyatladığını söyledi.

Ons altın için yıl sonu fiyat hedefinin 2.750 dolar olduğunu ifade eden Streible, "12 ila 15 aylık fiyat hedefimiz ise 3.000 dolar. Faiz indirimlerinin hızı her zaman böyle olmuştur. Eğer bir altın yatırımcısıysanız büyük bir faiz indirimi görmek istemezsiniz çünkü bu sizi nihai orana daha hızlı yaklaştırır" dedi.

Streible, "Bence altın vadeli işlemleri 50 baz puanı fiyatlıyor. Bu yüzden bu yüksek seviyedeyiz. Eğer sadece 25 baz puan indirim yaparlarsa, 2.550 dolara kadar bir geri çekilme görebileceğimizi düşünüyorum. Altın piyasasında kumdaki çizginiz 2.520 dolardan 2.500 dolara kadar iniyor. Eğer buranın altında bir kapanış yaparsak, işlerin biraz daha sallantıda olacağına dair bazı uyarı işaretleri gelebilir" diye konuştu.

Gram altın güne nasıl başladı? İşte fiyatlarGram altın güne nasıl başladı? İşte fiyatlar

 

Emtia piyasasında bu yıl altın parlıyorEmtia piyasasında bu yıl altın parlıyor

 

Altın fiyatlarına ilişkin yeni tahminAltın fiyatlarına ilişkin yeni tahmin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)