E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed'le beraber yükseldi---

Altın Fed'le beraber yükseldi

Altın Fed'le beraber yükseldi
17 Aralık 2013 - 10:54 borsagundem.com

Altın, bugün başlayacak iki günlük Fed toplantısı öncesi düşük seviyelerden yükseldi

Altın, yatırımcıların ABD merkez bankasının teşvikleri azaltmasının zamanlamasına ilişkin kararını beklemeleri ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı ve gümüş değer kazandı. Fed yetkilileri iki gün sürecek politika toplantısı için bugün biraraya gelecek.

Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,248.06 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:31'de, ons başına 1,245.64 dolara geldi. Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek ons başına 1,244.60 dolarda kaldı.

Altın bu yıl, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını azaltacağı spekülasyonu ile yüzde 26 düştü ve 2000 yılından bu yana ilk kez yıllık bazda kayba yöneldi. Fed yetkilileri, 29-30 Ekim toplantısında, ekonomideki iyileşme ile birlikte, varlık alımlarının "önümüzdeki aylarda" azaltılabileceğini kaydetti. Fed'in 4 Aralık'ta açıkladığı Bej Kitap'ta, imalat sanayi, teknoloji ve konut sektörlerindeki kazançların, ekim ayının başından Kasım ayı ortasına kadar "vasat ila ılımlı" bir ekonomik büyümeyi sağladığı kaydedildi.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Piyasa varlık alımlarında değişiklik beklemiyor, bu yüzden altın düşük seviyelerden yükseldi" dedi.

Bloomberg'in 6 Aralık'ta düzenlediği ankete katılan ekonomistlerin yüzde 34'ü, Fed'in bu haftaki toplantısında varlık alımlarını azaltmaya başlayacağını düşünüyor. Bu oran, 8 Kasım'daki ankette yüzde 17 seviyesindeydi. Altın, Fed'in finans sistemine 2 trilyon dolardan fazla para pompalaması ile birlikte, Aralık 2008 ile Haziran 2011 arasındaki dönemde yüzde 70 değer kazandı.

Spot gümüş yüzde 1.3 yükselerek ons başına 20.2453 dolara kadar çıktıktan sonra, 20.1551 dolara geldi ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Platin yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,365.25 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.4 değer kazanarak ons başına 718.50 dolara çıktı ve dört günlük kaybını durdurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)