E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed'le düştü---

Altın Fed'le düştü

Altın Fed'le düştü
18 Eylül 2013 - 09:00 borsagundem.com

Altın, Fed'in bugünkü toplantıda varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile 6 haftanın en düşüğüne indi

Altın, Fed'in iki gün süren ve bugün sona erecek toplantısında aylık varlık alım miktarını azaltacağı spekülasyonu ile 1,300 doların altına inerek son altı haftanın en düşük seviyesine geriledi. Gümüş düşüşünü üçüncü güne taşırken, platin sekiz haftanın dibine yaklaştı.
Spot altın yüzde 1.4 düşüşle ons başına 1,292.95 dolara kadar inerek 8 Ağustos'tan bu yana en ucuz seviyesine geriledikten sonra, Singapur saati ile 09:26'da ons başına 1,294.79 dolara geldi. Altın böylelikle düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.3 düşüşle ons başına 1,293 dolara indi ve 8 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Altın 12 yıl üst üste yükseldikten sonra bu yıl, Fed'in ekonomideki iyileşme ile birlikte varlık alımlarını azaltacağı endişesi ile yüzde 23 değer kaybetti. Analistler, Fed'in varlık alımlarını azaltma miktarına ilişkin tahminlerini düşürdü. Bloomberg'in anketine katılan 64 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, Fed'in Hazine tahvil alımlarını 45 milyar dolardan 40 milyara düşürmesi bekleniyor. Ekonomistler önceki ankette Fed2in 10 milyar dolar indirim yapmasını bekliyorlardı.
Hangzhou'da, bankalardan kötü kredileri satın almak için kurulan dört fondan birinin bir birimi olan Cinda Futures Co.'nun analisti Lv Jie, "Parasal genişlemenin daraltılması şimdilerde neredeyse kesin gibi görülüyor ve bu durum altın üzerinde baskı oluşturuacak," dedi ve "Bugünkü Fed açıklaması öncesi çok kişinin altın tutmakta istekli olacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün değişmeyerek 911.12 tonda kaldı ve böylelikle iki gün ard arda değişim göstermedi. Varlıklar bu yıl, küresel ekonomideki toparlanma ve enflasyonun hız kazanamaması ile birlikte, yüzde 33 azaldı ve bunun sonucu, fonun değerinde 34 milyar doların üzerinde bir erime gerçekleşti. ABD'de dün açıklanan Ağustos ayı tüketici fiyatları endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Beklenti yüzde 0.2 artması yönündeydi.
Spot gümüş yüzde 1.2 düşüşle ons başına 21.4763 dolara indi ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Platin yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,414.55 dolara kadar inerek 26 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Spot palladyum yüzde 1 düşüşle ons başına 697.53 dolara indi ve üç günlük çıkışını tersine çevirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)