E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları bu yılın en düşüğünde---

Altın fiyatları bu yılın en düşüğünde

Altın fiyatları bu yılın en düşüğünde
16 Mart 2020 - 14:34 borsagundem.com

Küresel piyasalarda koronavirüs kaynaklı satış baskısı devam ederken altın fiyatları da 2020 yılının en düşük seviyelerini gördü.

Dünya ekonomisinde söz sahibi ülkelerin merkez bankalarınca açıklanan destek paketleri, piyasalardaki panik havasının dağılmasına yeterli olmadı. Bugün, Avrupa borsaları, ABD vadelileri ve Asya piyasalarında sert düşüşler yaşanırken; Borsa İstanbul'da da yüzde 7'yi aşan kayıplar yaşanıyor. 

Yaşanan satış baskısı altın piyasasında da etkili oluyor. Spot altının ons fiyatı 2020 yılında ilke kez 1500 doları gördü. Gün içerisinde en düşük seviye olarak 1465 doları gören spot altının onsu saat 14:20 itibarıyla 1478 dolar seviyelerinde.... 

Kapalıçarşı'da altındaki düşüşe kur freni

Geçtiğimiz hafta 330 lira civarındaki Kapalıçarşı gram altın fiyatları ise aynı dakikalarda 303 liradan el değiştiriyor. Küresel altın fiyatındaki düşüşü dolar/TL kurundaki yükseliş dengelediği için yurt içinde altın fiyatlarındaki düşüş daha sınırlı seyrediyor.  Küresel piyasalarda altının onsu yüzde 4 civarı düşerken; Kapalıçarşı'da altının gramı yüzde 2 civarında değer kaybediyor. 

Petrol fiyatlarında da düşüş sürüyor

Altın fiyatlarındaki düşüşün bir benzere petrol fiyatlarında da gözlemleniyor. Petrol fiyatları, yeni haftaya yüzde 10 civarı kayıpla başlarken. Brent petrolün varil fiyatı 30 dolara kadar indi. Petrol fiyatları 2020 yılının başında 70 dolar; mart ayı başında 50 doların üzerindeydi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hadi be16 Mart 2020 15:19

    Korona kaynakli yukselis, korana kaynakli dusus kafaniza gore oynayin iste

  • TSCL16 Mart 2020 14:47

    Milletin nakit ihtiyacı doğmaya başladı altınlarını mecburiyetten bozduruyor.  Yakında bankalardaki mevduatlar da yönelmeye başlayacaklar.  Böyle devam ederse bankacılık krizi de yakında başlar.