E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları endişeler ile yükseldi---

Altın fiyatları endişeler ile yükseldi

Altın fiyatları endişeler ile yükseldi
23 Ocak 2017 - 07:35 borsagundem.com

Altın fiyatları Donald Trump'ın başkanlık konuşmasının ardından zayıflayan Amerikan dolarının etkisiyle değer kazandı

Altın fiyatları, Donald Trump'ın Cuma günü devir teslim töreninde yaptığı konuşmanın ardından, yeni Başkan'ın dış ticaret anlaşmalarına ilişkin değerlendirmeleri de içeren gündeminin tonuna ilişkin endişelerle birlikte yükseldi.

Ons altın dolardaki düşüş ile iki ayın zirvesi olan 1219.60 seviyesine yükseldi. Altın cuma günü 1207 seviyesinden haftayı tamamlamıştı. Sarı metal an itibari ile yüzde 0.72 yükselerek ons başına 1216.22 dolarda...Fiyatlar yükselişini üçüncü güne taşıdı ve son 11 seansta 10'uncu kez yukarı yönde hareket etti.

Gram altının ise dolardaki düşüşün etkisi ile kazançları sınırlı kalıyor. Altının gramı an itibari ile yüzde 0.37 kazançla 146.85 TL'den işlem görüyor. Dolar/TL ise 3.75 seviyesinde...

Amerikan dolarının diğer majör dövizler karşısındaki performansının ölçümü olan dolar endeksi yüzde 0,37 düşüşle 100,37 puana geriledi.

Endeks, Kasım ayında Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından yüzde 3,5 oranında yükselmişti ancak Trump'ın aşırı korumacı tavrı ile ilgili kaygıların etkisiyle bu ay içinde yüzde 1,49 değer kaybetti.

Cuma günü yaptığı konuşmasında Trump, "ABD'yi her şeyden önce tutacağını" belirtti ve yol, köprü ve otoyol sözü verdi.

Australia & New Zealand Banking Group, bugünkü değerlendirme notunda, "Fiyatlar Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmanın ardından yukarı yönde hareket etti. Trump'ın bu konuşmadaki kavgacı tonu siyasi belirsizliğin daha da artacağı endişelerini güçlendirdi" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)