E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları geriledi ---

Altın fiyatları geriledi

Altın fiyatları geriledi
29 Ağustos 2011 - 10:23 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin merakla beklenenen konuşmasında ekonominin toparlanacağına dair yaptığı vurgu, altın fiyatlarını geriletti

Fed Başkanı Bernanke'nin merakla beklenenen konuşmasında ekonominin toparlanacağına dair yaptığı vurgu, altın fiyatlarını geriletti.
Fed Başkanı Ben Bernanke'nin konuşmasında ekonomik büyümenin süreceğini belirtmesi ve bu durumun güvenli limanlara olan talebi azaltmasıyla altın üç gün içinde ilk kez değer kaybetti.
Spot altının onsu yüzde 0.3 gerileyerek 1,822.55 dolardan işlem gördü. Metal, hisse senetlerinin yeniden yükselmesiyle rekor seviyesinden yüzde 11 oranında sert düşüş kaydetmişti. New York'ta Aralık vadeli altının onsu 1,824.70 dolar oldu.
Bernanke, Jackson Hole toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında yılın ikinci yarsında ekonomideki toparlamanın iyiye gideceğini belirtmişti. İstihdam piyasası konusunda iyimser olduğunu ve ekonominin uzun vadede sağlıklı bir yapıya kavuşacağını ifade eden Bernanke, ''Fed fiyat istikrarını sağlamak ve büyümeyi garanti altına almak için gereken her şeyi yapacak'' ifadesini kullanmıştı.
Eeverbright Futures yöneticilerinden Ye Yanwu, QE3 olasılığının şimdilik ortadan kalkması ve doların yeniden değerlenmesiyle yakın vadede yatırımcılar altından uzak duracak dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)