E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları için uzmanından tahmin---

Altın fiyatları için uzmanından tahmin

Altın fiyatları için uzmanından tahmin
08 Mayıs 2016 - 09:58 borsagundem.com

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan gelişmeleri ve beklentileri yorumladı

Geçen yılı 99,54 liradan tamamlayan altının gramı dün itibarıyla 121 lirayı aştı. Yatırımcısına böylece yüzde 20,8 kazandıran gram altın, dolar kurundaki sert yükselişin de etkisiyle güvenli liman olma özelliğini sürdürdü.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenen piyasalarda tedirginliğin yıl boyunca sürebileceğini belirterek, "Jeopolitik ve siyasi riskler altının gram fiyatını 136 lira seviyesine yükseltebilir. Eğer siyasi riskler tahminlerden kısa sürede çözüme varırsa dolar/TL'nin yükselişlerinin sınırlı kalması ile gram altın 128 TL bandında devam edebilir" öngörüsünde bulundu.

Memiş, küresel piyasalarda doların değer kaybetmesinden olumlu etkilenen Türkiye ekonomisinin, artık siyasi gelişmelere odaklı bir yıl geçirebileceğine işaret ederek, "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinde zaman zaman sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Olumlu ya da olumsuz ayrışmaya neden olan bu sürpriz gelişmelerin 'Ekonomi üzerinde etkisi ne kadar sürer?' diye düşünüp gelişmeleri en çok da bu yönüyle değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun görevini devretmesini kimse beklemiyor ve fiyatlamıyordu." yorumunu yaptı.

Davutoğlu'nun ayrılık konuşmasıyla dolar tahmini yükseldi

Hafta içinde piyasaların bu gelişmelere sert tepki verdiğini, döviz ve emtia fiyatlarında yükselişler yaşandığını aktaran Memiş, "Başbakan Davutoğlu, konuşmalarında piyasaları etkileyecek olumsuz bir cümle kullanmamış olsa da, piyasaların normalleştiğini söyleyemeyiz. Dolar 2,90 seviyesinin üzerinde işlem görmeye devam ederken, altının gram fiyatı 120 liranın üzerinde tutunmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Piyasada risk yükselişte

Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişlerin beklentilerden daha yüksek seviyeleri test edebileceğini dile getirerek, siyasi ve jeopolitik risklerin oluştuğu bu dönemde dolar kuru yükselişlerinin 3,15-3,20 seviyelerine kadar sürebileceği tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eryamanlı069208 Mayıs 2016 11:27

    Yaw blomberg tv deki uzmanlar altın yatırım aracı degildi şimdi neoldu acıklasınlar yada bloomberg tv özür dilesin aklı basında bilgili insanlar yorum yapsın yada kapatılsın her seferinde yanıltıyor bizleri

  • ismail Midiliç08 Mayıs 2016 10:53

    yaw neoldu hanı 2,65 dolar olcakdı ne cabuk karra degişdirdiniz altında 105 cıvarda olcakdı sn memeh ali yıldırım yürk hep altını düşürüyordu ne oldu şimdi kandiriyorlar bizleri işde birdaha töbe tl de paramı tutarsam