E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları yükselebilir---

Altın fiyatları yükselebilir

Altın fiyatları yükselebilir
02 Haziran 2011 - 20:07 borsagundem.com

Avrupa ve ABD'ye dair endişelerin yatırımcıları güvenli varlıklara yöneltmesiyle altın fiyatları yükselebilir

ABD'de ekonomik büyümenin yavaşladığına dair işaretler ve Avrupa'nın borç sorununun güvenli liman talebini artırmasıyla Londra'da altın fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor.
Külçe altının onsu, Londra'da 2 dolar yükselerek 1,541.80 dolar oldu. Metal dün 1,550.20 dolarla 3 Mayıs'tan beri zirveye çıkmıştı.
Ağustos vadeli metal ise Comex'te 1,542.90 dolardan işlem gördü.Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dün Yunanistan'ın temerrüt riskinin yüzde 50 olduğunu açıklarken Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, Euro Bölgesi ülkelerinin bölgesel bir "maliye bakanlığı" kurması gerektiğini söyledi. Açıklanan verilerde ise Mayıs ayında Çin, Avrupa ve ABD'de imalat sanayinin yavaşladığı görüldü.
Chicago'daki MG Global Holdings'te analist olan Tom Pawlicki, "Kötü gelen ekonomik veriler Fed'in yakın zamanda parasal sıkılaştırmaya gitmeyeceğini gösteriyor, bu durum da altını yukarı yönde destekliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal Ertuğ03 Haziran 2011 20:35

    Petrol arzı daraldıkça ülkeler ve insanlar güvendiği limanlara yatırım yapıyor, bunlar da petrolün kendisi, altın, gümüş ve de bakır. Bence altın ve gümüş bulunduranlar orta ve uzun vadede ciddi anlamda kazanacak, altın hesabı veya fon demiyorum, halis muhlis altından söz ediyorum. Neden bazı ülkeler piyasadan altın topluyor sizce ? Demek ki insanlar kağıtlara güvenmiyor.