E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltın fiyatları yükseliyor ---

Altın fiyatları yükseliyor

Altın fiyatları yükseliyor
30 Aralık 2016 - 01:01 borsagundem.com

Altın fiyatları perşembe günü son üç aya yakın bir sürenin en sert yükselişini yaşadı. Dolardaki zayıflama ve tatil öncesi piyasalarda görülen sığlaşma bu durumda etkili oldu.

New York Emtia borsası'na (NYMEX) bağlı Comex'te Şubat vadeli altın sözleşmeleri yüzde 1.5 oranında artışla 1158.10 dolar/ons seviyesinden günü tamamladı. Bu yükseliş 2 Kasım tarihinden bu yana yaşanan en sert yükseliş olurken, fiyatlar 14 Aralık tarihinden bu yana en yüksek kapanışını yaşadı.

WSJ Dolar Endeksi, yüzde 0.5 oranında düşüşle 93.07 seviyesini gördü. Zayıf folar tipik olarak altın için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Fiyatlar ayrıca yaz aylarında ulaştığı tepe seviyelerinden bu yana altında satış yapan yatırımcıların yıl sonu öncesi karlarını realize etmek için alıma geçmelerinden ve bazı yatırımcıların, fiyatlardaki düşüşün ardından tepki alımı gelebileceği, alım için doğru fiyatlarda olunduğu düşüncesiyle alıma geçmelerinden de olumlu etkilendi.
Altın fiyatları bu yıl Temmuz ayında ulaştığı zirveden bu yana yüzde 16 oranında düşüş yaşamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)