E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında aşağı yönlü baskı---

Altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı

Altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı
11 Aralık 2023 - 08:31 borsagundem.com

Altın fiyatları merkez bankası toplantıları ve bu haftaki önemli ABD verileri öncesinde aşağı yönlü seyrediyor

Altın fiyatları, yatırımcıların faiz oranı gidişatı hakkında daha fazla netlik için bu hafta birkaç büyük merkez bankası toplantısını ve ABD enflasyon verilerinin açıklanmasını beklemesi, ve doların gücünün korumasının etkisiyle pazartesi günü daha da düştü.

Spot altın geçen hafta iki aydan uzun bir sürenin en kötü haftasında yaklaşık %3,3 düştükten sonra TSİ 05:32 itibariyle %0,2 düşüşle 1.998,89 dolar/ons oldu. ABD altın vadeli işlemleri 2.014,80 dolar/ons ile yatay seyretti.

KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer, "Cuma günü açıklanan güçlü istihdam rakamları gelecek yıl Fed'e ilişkin beklentilerin bir miktar yeniden şekillenmesine yol açarak dolar ve tahvil getirilerini rahatlattı ve bu da altın üzerinde bir miktar aşağı yönlü baskı oluşturdu," dedi.

Veriler ABD'de tarım dışı istihdamın geçen ay 199.000 artarak ekonomistlerin 180.000 istihdam artışı beklentisinin üzerinde gerçekleştiğini gösterdi. Rapor, yatırımcıların Fed'in Mart ayında faiz oranlarını düşürebileceği yönündeki beklentilerini azaltmalarına yol açtı.

Salı günü açıklanacak olan Kasım ayı ABD tüketici fiyatları verisi, Fed'in Çarşamba günü yapacağı açıklama ve Başkan Jerome Powell'ın yorumları öncesinde daha fazla faiz ipucu için yakından izlenecek.

Fed'in bu hafta faiz oranlarını değiştirmeyerek %5,25-5,50 aralığında bırakması bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası, İngiltere, Norveç ve İsviçre merkez bankaları da faiz kararı için perşembe günü toplanacak.

Merkez'den 39 tonluk altın alımı

 

Kasımda en fazla külçe altın kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)