E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında beklentiler geriledi---

Altın fiyatlarında beklentiler geriledi

Altın fiyatlarında beklentiler geriledi
06 Ocak 2012 - 08:39 borsagundem.com

HSBC ve Barclays altın fiyatlarına ilişkin beklentilerini aşağı çekti

HSBC ve Barclays 2012 için altın fiyatları beklentilerini aşağı çektiler ve ayı piyasası görünümünü korudular. Bankalar altın fiyatlarının son dönemde yaşadığı düşüşün alınan kararda etkili
olduğunu belirttiler.
Her iki banka da 2012'de ortalama altın fiyatları için beklentisini ons başına 100 dolar aşağı çekti. Fiyatların geçtiğimiz yıl yaşadığı yüzde 10 oranındaki yükseliş ve yıllık bazdaki yükseliş eğiliminin
son 11 yıldır devam ettiği ancak geçtiğimiz 3 yıl boyunca yaşanan yükselişlerin bir önceki yılın altında kalan yükselişler olduğu hatırlatıldı.
HSBC'nin emtia piyasaları baş analisti James Steel altın fiyatlarında 2012 beklentisini 2025 dolardan 1850 dolara düşürdü. Steel, bu kararında euronun yaşadığı değer kaybı ve gelişmekte olan piyasalardan kaynaklanan talepte yaşanan gerileme gibi unsurların etkili olduğunu belirtti. Stell gümüş fiyatları iiçin 2012 ortalaması beklentisini ise 34 dolar olarak korudu. Ancak platin ve palladyum fiyatları için beklentilerini aşağı çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)