E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında düşüş bekleniyor---

Altın fiyatlarında düşüş bekleniyor

Altın fiyatlarında düşüş bekleniyor
27 Haziran 2011 - 08:28 borsagundem.com

MF Global: Değerli metal fiyatları bu hafta geileyebilir

MF Global tarafından yayınlanan bir araştırma notunda değerli metal fiyatlarının bu hafta aşağı yönlü bir seyir izleyebileceği ifade edildi. Yunanistan'ın borç krizine ilişkin endişeler ve bu endişelerin ABD dolarının yükselmesine neden olması nedeniyle değerli metal fiyatlarında düşüş
beklendiği dile getirildi.
Sözkonusu raporda altın fiyatlarında ilk desteğin 1498.80 dolarda ve ikinci desteğin 1477 dolarda bulunduğu gümüş fiyatlarında ise 27.95 dolar desteğinin önem taşıdığı ifade edildi.
Japonya'da haddelenmiş bakır üretimi yüzde 0.1 arttı Japonya'da haddelenmiş bakır üretimi mayıs ayında mevsimsel olarak düzeltilmiş rakamlarla yıllık bazda yüzde 0.1 oranında arttı ve 72
bin 328 ton oldu.
Standard Chartered: Altın fiyatları ikinci yarıda yeni bir zirve yapabilir
Standard Chartered emtia piyasaları analisti Judy Zhu, altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında yeni bir zirve yapabileceğini ancak bunun hızlı bir yükselişten daha çok kademeli bir artış şeklinde olacağını söyledi.
Yeni bir zirve denenmesine yol açacak unsurların, ABD ve Avrupa'nın ekonomik görünümüne ilişklin belirsizlik, enflasyonist baskılar ve merkez bankalarının alımları olacağını söyleyen Zhu yükseliş ABD'deki büyüme sürecinin güçlenmesinin sınırlayabileceğini belirtti.
Standard Chartered: Bakır fiyatlarında ilk destek 8900 dolarda
Standard Chartered'ın emtia piyasaları analisti Judy Zhu, bakır fiyatları için bu hafta ciddi bir yükseliş beklemediğini ve metalin ilk destek noktası olan 8900 dolar/ton seviyesini test edebileceğini söyledi.
Bu seviyenin kırılması halinde bir sonraki desteğin 8500 dolar olacağını belirten Zhu, Çin'in fiziki talebine ilişkin endişeler, Yunanistan'ın borç sorunu nedeniyle piyasanın baskı altında kaldığını ancak arz cephesindeki daralma nedeniyle düşüşün sınırlı kalabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)