E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiziki taleple yükselebilir---

Altın fiziki taleple yükselebilir

Altın fiziki taleple yükselebilir
16 Ağustos 2011 - 12:26 borsagundem.com

Altın fiyatları, rekor seviyeden düşüşün ardından gelen fiziki taleple yükselebilir

Altın fiyatları, ons başına 1,800 doların üzerindeki rekor seviyeden başlayan düşüşün ardından, fiziki alıcıların piyasaya girmesi ve John Paulson tarafından yönetilen hedge fonu Paulson & Co.'nun daha da yükselişe göre hareket etmesi ile birlikte yükselişini ikinci günde de sürdürebilir.
11 Ağustos'ta ons başına 1,814.95 dolar ile rekor seviyeye yükselen spot altın, fazla bir değişiklik göstermeyerek, Singapur saati ile 12:03'te 1,765.10 dolara geldi. Aralık vadeli altın kontratı ise ikinci günde de yükseldi ve yüzde 0.8 çıkarak ons başına 1,772.70 dolara ulaştı.
Securities and Exchange Commission'ın (SEC) verilerine göre, Paulson & Co., ikinci çeyreğin sonunda, 31.5 milyon adet altın destekli en büyük ETF olan SPDR Gold Trust varlıklarını korudu. Bu fon, SPDR Gold Trust'taki en büyük yatırımcı durumunda bulunuyor. Yatırımcı George Soros ise aynı dönemde SPDR Gold Trust varlıklarını azalttı.
China National Pearl Diamond Gem & Jewelry Import & Export Corp. yöneticilerinden Liu Yangyi, "Fiziki yatırımcıların tekrar piyasaya döndüklerini görüyoruz ve fiyatlar 1,730-1,720 dolar seviyelerine düştükçe alımlar artıyor" dedi. China National Pearl Diamond Gem & Jewelry Import & Export Corp., Çin'in en büyük fiziki piyasası olan Shanghai Gold Exchange'in bir üyesi. Liu Yangyi, "Fiziki alıcılar kendilerini daha yüksek fiyatlara ayarlıyor" yorumunda bulundu.
Altın, Avrupa'daki kredi krizi ve ABD ekonomisindeki yavaşlamanın etkisi ile yatırımcı ve merkez bankaları alımları ile, 2011 yılında yüzde 24 yükseldi ve yıllık bazda 10 yıldır ard arda yükselen altın, bu yılı da artıda kapatarak 11'nci yılını da yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor.
Tayland, Güney Kore ve Kazakistan merkez bankaları, Meksika ve Rusya merkez bankalarına katılarak, Temmuz ayında toplam 2.56 milyar Dolar değerinde altını rezervlerine kattı. Merkez Bankaları, değer kaybı yaşayan döviz rezervlerini hedge etmek için altın varlıklarını artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)