E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiziki taleple yükselişte---

Altın fiziki taleple yükselişte

Altın fiziki taleple yükselişte
08 Kasım 2013 - 13:32 borsagundem.com

Altın, dünkü satışların ardından düşük fiyatlardan gelen fiziki talebin ardından değer kazandı

Altın Londra'da, düşük fiyatların fiziki talebi getirebileceği spekülasyonu ile birlikte, yatırımcıların dikkatlerini bugünkü ABD istihdam verisi öncesi Fed'in teşviklerine çevirmesinin ardından, son üç haftanın en düşük seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Altın dün ons başına 1,296.13 dolar ile 17 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine indi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi dün, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz indirimine gitmesi ve ABD'de üçüncü çeyrek büyümenin tahminlerin üstünde gelmesinin ardından son yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Endeks bugün, Standard & Poor’s'un (S&P) Fransa'nın kredi notunu düşürmesinin ardından, ABD'de önceki aya göre daha yavaş artış göstermesi beklenen tarım dışı istihdam verisi öncesi sakin seyrediyor.

Altın, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ve güçlenen ekonominin Fed'i aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını azaltmaya yönelteceği spekülasyonu ile birlikte, 13 yılda ilk kez yıllık bazda kayıp göstermeye hazırlanıyor. Bloomberg'in 17-18 Ekim'de gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, Fed'in varlık alımlarını Mart ayında azaltmaya başlayacağı tahmininde bulundular.

Cenevre'de altın rafinerisi MKS (Switzerland) SA'nın döviz ve metal işlemleri müdürü Bernard Sin, "tamamıyla doalr yönlendiriyor ve ABD ekonomisinin toparlanmasına ilişkin bazı olumlu işaretler var," dedi ve Düşük seviyelerde tepki alımları geldi ve bu alımlar fiziki nitelikte. Güniçi işlemler, bugün açıklanacak olan ABD istihdam verisine kadar volatil olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek, Londra saat ile 09:32'de, ons başına 1,311.29 dolara çıktı. fiyatlar bu hafta yüzde 0.4 geriledi. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,310.50 dolara ulaştı. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 53 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)