E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fonları yılın en uzun alım sürecinde---

Altın fonları yılın en uzun alım sürecinde

Altın fonları yılın en uzun alım sürecinde
27 Ocak 2016 - 15:02 borsagundem.com

Altına dayalı fonlar, Fed faiz kararı öncesinde yılın en uzun alım sürecini gerçekleştirdi

Altın yatırımcıları, fonlar aracılığıyla yedinci günde de alım yaparak, Fed öncesi faiz artırımlarının temposuna ilişkin ipuçları barındırabilecek olan yılın en uzun yükseliş sürecini gerçekleştirdi.

Bu ayın en iyi performans gösteren metali olan altın, merkez bankasının iki günlük toplantısının bitmesi öncesinde iki ayın zirvesine yakın bulunuyor. Küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeler güvenli limanlara olan talebi artırırken, yatırımcıları, Fed borçlanma maliyetlerindeki artışın ne zaman olacağına ilişkin beklentilerini geri çekme konusunda teşvik ediyor. Altın destekli fonlara olan ilgi Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Kopenhag'da Danske Bank A/S analisti Jens Naervig Pedersen, “Fed, bu akşam politikaya ilişkin açıklamayı yaparken güvercin bir tavır sergilemesini bekliyorum. Az bir miktar bile olsa bu durum altın için olumlu” dedi.

Altın, Londra saatiyle 10:53'te yüzde 3 değer kaybederek onsu 1,116.82 dolar oldu. Altın, Salı günü iki ayın yükseğine tırmanırken, bu yıl yüzde 5.3 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)