E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fonundan çıkışa devam!---

Altın fonundan çıkışa devam!

Altın fonundan çıkışa devam!
05 Kasım 2014 - 13:25 borsagundem.com

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu SPDR'daki altın varlıkları 2008'den bu yana en düşük seviyesinde

Altında düşüş bekleyenler, metaldeki hezimetin henüz bitmediğine oynuyorlar ve bu durum, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki varlıkların, Lehman Brothers Holdings Inc.'nin battığı dönemden bu yana en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu.

SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün yüzde 0.3 düşerek, Eylül 2008'den bu yana en düşük seviyesine indi. Petrolün ayı piyasasına girmesi ve Fed'in tahvil alımlarını sonlandırması, altına yönelik artan tüketici maliyetlerine (enflasyon) karşı korunma talebinin azalmasına neden oluyor.

Altın, bu yılki kayıpları ile birlikte, 1998'den bu yana ilk kez iki yıl ard arda düşüş göstermeye yöneldi. Altın fiyatları 2012 yılının sona dek, Lehman'ın 2008 yılında iflas etmesinn tüm küresel piyasalarda güvenli liman alımlarını getirmesi ve merkez bankalarının para arzlarını artırmasının etkisi ile 12 yıl üst üste yükseldi. Lehman'ın batışından altı yıl sonra, bazı yatırımcıların üzerine oynadığı enflasyondaki artış gerçekleşmedi ve ABD'de hisse senetleri rekor seviyelere yükseldi.

Lisle, Illinois'de OakBrook Investments LLC şef yatırım yetkililerinden Peter Jankovskis, "Finans dünyasının sonunun geldiği yolundaki tüm tez ortadan kalktı," dedi ve "Enflasyon endişeleri sistemden temizlendi. Hisse senedi piyasaları yeni zirvelere çıkmaya devam ederse, muhtemelen daha fazla yatırımcı altında çıkacak" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 2 düşerek ons başına 1,144.90 dolara geldi ve Temmuz 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)