E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altın gelecek hafta yükselebilir'---

'Altın gelecek hafta yükselebilir'

'Altın gelecek hafta yükselebilir'
23 Eylül 2011 - 11:32 borsagundem.com

Bloomberg anketine göre Avrupa'da süregelen borç krizi probleminin yatırımcıyı güvenli varlıklara yöneltmesi gelecek hafta altını yükseltebilir

Bloomberg anketine göre ekonomilerdeki yavaşlama ve Avrupa'da süregelen borç krizi probleminin yatırımcıyı altına yöneltmesiyle gelecek hafta metal fiyatları yükselebilir
Bloomberg'in anketine katılan ve aralarında analist, yatırımcı ve trader'ların bulunduğu 29 kişiden 18'i veya yüzde 62'si külçe altının gelecek hafta yükseleceği tahmininde bulundu. 8 kişi düşüş olacağını öngörürken üç kişi ise çekimser kaldı.
Aralık teslim altın kontratının ons fiyatı bu hafta yüzde 4.7'lik sert düşüş kaydetti ve 1,729.90 doları gördü.
ABD Merkez Bankası bu hafta yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin aşağı yönlü riskle karşı karşıya olduğunu vurgulamıştı. IMF ise bu yıl ve gelecek yıl için büyüme beklentilerini indirmişti.
Frankfurt'taki Commerzbank'ta analist olan Daniel Briesemann, "Piyasa oyuncularının odak noktası yeniden euro bölgesindeki borç krizi oluyor. Altının güvenli varlık özelliğiyle güçlü kalmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ömür26 Eylül 2011 11:35

    altın ne zaman çıkışa geçicek yoksa daha düşermi?acaba!

  • abdullah karaceylan24 Eylül 2011 13:19

    Ben de kendimi 30.kişi olarak eklersem,düşecek diyen 9 kişi olurum.Altın yükseliş olarak bu aşamada doyum noktasına ulaştı.Yatırımcılar yüksek fiyatlardan çıkışlarını yaptılar.Şahsen ben öyleyim.Şimdi altının 1400-1450 dolarlara düşmesini bekliyorum.Oraya kadar düşmesi gerekiyor.Alımcılar buralardan yeniden yatırıma başlayacak.Daha sonra altın 2012 lerin ortasına doğru 2200 ila 2500 dolarlar seviyesinde olacak.