E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın gerginlikle yükseliyor---

Altın gerginlikle yükseliyor

Altın gerginlikle yükseliyor
19 Kasım 2012 - 21:38 borsagundem.com

Altın, Ortadoğu'da yaşanan gerginlikler üzerine bugün uluslararası piyasalarda yükseliş yaşadı

Altın, Ortadoğu'da yükselen gerilimin sarı metale olan güvenli liman talebini artırmasıyla beraber son bir haftanın en sert çıkışını gerçekleştirdi. 24 emtianın yer aldığı Standard & Poor's GSCI Spot Endeksi 4 haftanın zirvesine yükselirken, MSCI Tüm Dünya Ülkeleri Endeksi'nde bulunan hisseler son iki haftada ilk kez yükseldi. Ralliler aynı zamanda ABD'nin mali uçurumu göz ardı edebileceği ihtimaliyle de destek buldu.
Chicago'da bulunan Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "İnsanlar bugün Washington'un bir çözüm üreteceği umuduyla risk alma modundalar" derken, Ortadoğu'daki durumun, altına yaradığını sözlerine ekledi.
Aralık vadeli altının onsu New York saatiyle 10:10'da yüzde 0.8 yükselerek 1,728.20 dolara çıkarak, 6 Kasım'dan bu yana kontrattaki en büyük kazanca da yaklaştı. Bu yıl genelinde 16 Kasım'a kadar fiyatlarda yüzde 9.4'lük artış gerçekleşti.
Aralık vadeli gümüşün onsu ise yüzde 1.4 yükselerek Comex'te 32.81 dolardan satıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)