E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın geriledi---

Altın geriledi

Altın geriledi
30 Ocak 2012 - 15:18 borsagundem.com

Avrupa Birliği liderlerinin zirvesinden önce doların değer kazanmasının da etkisiyle altın fiyatları yedi haftanın zirvesinden düştü

Altın haftanın ilk işlem gününde gelen satışlarla geriliyor. Bugün Brüksel'de AB liderlerinin görüşmesinden önce euro, dolar karşısında değer yitirdi. Bu ay dolar altı para biriminden oluşan sepet karşısında yüzde 1.2 değer kaybederken spot altın yüzde 10 değerlendi ve Ağustos'tan beri en büyük aylık yükselişi kaydetti.
En büyük metal tüketicisi olan Hindistan'da yüksek fiyatlar ve yerel para birimindeki volatilite nedeniyle altın talebinin Ocak'ta oldukça düşmüş olabileceği belirtiliyor.
Saxo Bank'ta yönetici olan Ole Hansen, "AB zirvesinde yine çok şey söylenecek ancak harekete geçilmeyecek. Bu temelde Dolar yükselerek altının kısa vadede düşmesine neden olabilir. Ancak bu durumda bir geri çekilme, satın alma fırsatı olarak görülebilir" dedi.
Spot altının ons fiyatı yüzde 1 düşerek 1,740.02 dolardan işlem gördü. Metal böylece dört gün içinde ilk kez düştü. Nisan teslim altın Comex'te yüzde 0.7 oranında değer yitirdi ve 1,724.20 dolar oldu.
Bloomberg verilerine göre altın ile dolar arasındaki 30 günlük korelasyon eksi 0.53 oldu. Değerin eksi 1 olması ikilinin zıt yönlerde hareket ettiğini gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)