E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın güçlü alımlarla toparlanıyor---

Altın güçlü alımlarla toparlanıyor

Altın güçlü alımlarla toparlanıyor
10 Ocak 2014 - 08:20 borsagundem.com

Altın, düşük fiyatlardan gelen güçlü fiziki alımlardan destek bulmaya devam ediyor

Altın, yatırımcıların dikkatlerini, Fed'in varlık alımlarınıı daha da düşürebileceği spekülasyonuna karşılık, fiziki talep görünümüne yöneltmeleri ile birlikte, ABD istihdam verisi öncesi, değer kazandı. Gümüş Kasım ayından bu yana en hızlı haftalık kaybına yöneldi.

Spot altın yüzde 0.6 yükselişle ons başına 1,235.80 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:31'de 1,233.95 dolara geldi. Erken saatlerde yüzde 0.2 kadar düşen altın, geçen haftayı 1,237.01 dolardan kapamıştı. Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek 1,233.30 dolara çıktı ve haftalık düşüşe yöneldi.

Fed'in bu hafta açıklanan Aralık toplantısı tutanakları, bazı yetkililerin varlık alımlarının azalan ekonomik faydalarını gördüğünü işaret etti. Fed, 18 Aralık'taki toplantısında, istihdam piyasasındaki iyileşmeyi işaret ederek, varlık alım programını aylık 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürme kararı aldı. Bugün ABD'de açıklanacak olan veri, Aralık ayında istihdamın önceki aya göre daha az artacağını, ancak 2013 yılının tamamında istihdam artışının son sekiz yılın en yükseğine çıkacağını gösterebilir.

Singapur'da Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, "ABD ekonomisinin performansı ABD para politikasını yönlendirecek, bu nedenle, istihdam verileri çok yakından izleniyor," dedi ve "Şu anda piyasayı destekleyen yegane faktör Çin talebi" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de hemen teslim altın için ödenen prim, 7 Ocak'ta, ons başına 31.31 dolara çıkarak iki haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine yüjkseldikten sonra, bugün 15.3013 dolara geldi. UBS AG, dünkü raporunda, Şanghay Altın Borsası'nda primler ve işlem hacimlerinin son birkaç günde gevşediğini, ancak halen "güçlü" olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)