E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın güçlü dolar ile değer kaybetti---

Altın güçlü dolar ile değer kaybetti

Altın güçlü dolar ile değer kaybetti
23 Mayıs 2014 - 13:46 borsagundem.com

Altın, Barclays'ın cezası ve güçlü dolar ile birlikte değer kaybetti

Altın Londra'da, Barclays Plc'nin piyasayı manipüle etmekten dolayı ceza almasının ardından, güçlenen doların güvenli liman alımlarını durdurması ile birlikte değer kaybetti.

İngiltere'de Financial Conduct Authority, Barclays'ı altın sabitlemesinde (fixing) manipülasyon yapmasından dolayı 26 milyon sterlin (44 milyon dolar) cezaya çarptırdı ve bankanın eski traderı Daniel Plunkett'in sektörde faaliyet göstermesini yasakladı. Dolar, ABD'de yükseliş göstermesi beklenen birinci el konut satışları verisi öncesi, yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Cenevre'de MKS (Switzerland) SA döviz ve metal işlemleri müdürü Bernard Sin, "Bu ceza nedeniyle, fixinge daha az katılım görebiliriz," dedi ve "Bu durum piyasayı hareketlendirmemeli. Katılımcıların piyasa dışına çıkıp kısa ya da uzun pozisyonlarını kapatmak zorunda oldukları bir durum değil" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 10:13'te ons başına 1,291.90 dolara geriledi ve dünkü yüzde 0.2'lik kazancını sildi. Fiyatlar bu yıl yüzde 7.5 yükseldi.

Sin, "Güçlenen dolar altının yükselmesini önlüyor olabilir," dedi ve "Doların büyük etkisi var. Ukrayna, Tayland, Çin, Vietnam. Tüm bunlar yan faktör" yorumunda bulundu.

Palladyum yüzde 0.1düşerek ons başına 835.75 dolara inerken, platin yüzde 0.4 düşerek ons başına 1,485.63 dolara indi ve gümüş yüzde 0.3 kaybederek ons başına 19.4438 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)