E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın güçlü yükseldi---

Altın güçlü yükseldi

Altın güçlü yükseldi
12 Şubat 2015 - 13:49 borsagundem.com

Altın, Avrupa liderlerinin Yunanistan’ın kurtarma programı ile ilgili anlaşma sağlamada başarısız olmaları ile 2 haftanın en dik yükselişini kaydetti

Altın, Avrupa liderlerinin Brüksel’de gerçekleşen toplantıda Yunanistan’ın kurtarma programı ile ilgili anlaşma sağlamada başarısız olmaları ile 2 haftanın en dik yükselişini kaydetti.

Euro Bölgesi maliye bakanları Çarşamba günü yapılan görüşmelerde Yunanistan’ın kurtarma paketi ile ilgili ortak bir sonuca varamadılar. Görüşmelerin gelecek hafta devam etmesi bekleniyor. Bu durum bölgenin en çok borç yüküne sahip ülkesi olan Yunanistan’ı bu ay sonunda fonlamadan yoksun kalma riski ile karşı karşıya getirdi. Yunanistan’ın kurtarma paketinin süresi bu ay sonunda sona eriyor.

Australia and New Zealand Banking Group Ltd. yayımladığı bir raporda, “Uyumsuz bir altın piyasası görmeye devam edeceğiz. Yunanistan odak noktası olmayı sürdürüyor” dedi.

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, "Ortak bir sonuç bildirgesi üzerinde anlaşamadık" dedi.

Sorunun bildirgede hangi ifadelere yer verileceğiyle ilgili olmadığını, sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda ortak bir anlayışa varamadıklarını belirten Dijsselbloem, vadesi bu ay sonunda dolacak mevcut programın uzatılmasını tartıştıklarını fakat sonuç alamadıklarını söyledi.

Spot altın yüzde 1.2 yükselerek ons başına 1,233.03 dolardan alıcı buldu. Altın daha sonra kazancını azaltarak, Londra saati ile 10:57'de yüzde 0.4 yükseldi.

Spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 16.8789 dolara geldi. Spot platin yüzde 1 artış ile ons başına 1,205.38 dolardan alıcı buldu. Paladyum yüzde 0.6 değerlenerek ons başına 773.10 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)