E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın güvenli liman özelliğini koruyor---

Altın güvenli liman özelliğini koruyor

Altın güvenli liman özelliğini koruyor
27 Haziran 2016 - 07:56 borsagundem.com

Altın, piyasalarda çalkantılar sürerken güvenli liman olmaya devam ediyor

İngiltere'deki Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ilişkin referandumdan seçmenler Brexit'e yüzde 52 destek verdi ve AB'de kalma yanlıları ise yüzde 48'de kaldı. Bu durum, piyasalara şok dalgaları yolladı ve Başbakan David Cameron'ın istifa etmesine neden oldu. Cuma günü finans piyasalarında meydana gelen sarsıntının etkileri bugün de sürüyor.

Altın cuma günü güvenli liman görülerek iki yılın en yüksek seviyesi olan 1358 dolara kadar yükselmişti. Ons altın cuma günü kapanışını 1315 dolar seviyelerinden gerçekleştirdi. Yeni haftada ise yüzde 0.85 kazançla 1327 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Goldman Sachs, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı sonrasında altın fiyatı için kısa vadeli tahminlerini ve 2016, 2017, 2018 için ortalama fiyat beklentilerini yukarı yönlü revize etti.

ABD'li milyarder yatırımcı George Soros, İngiltere'de Perşembe günü yapılan referandumdan AB'den ayrılma kararının çıkmasının birliğin parçalanmasını kaçınılmaz hale getirdiğini söyledi.Soros, referendumdan sonraki makalesinde ise "Birçok kişinin korktuğu feleket senaryosu gerçek oldu. AB'nin parçalanması pratikte geri çevrilemeyecek bir noktaya geldi. Tüm dünyada finans piyasaları, İngiltere'nin AB'den ayrılma koşulları müzakere edilirken çalkantı yaşamayama devam edecek" dedi.

Roubini AB veya İngiltere'nin dağılmasını bekliyor

 

Petrol kayıplarını sürdürüyor

 

"Yeniden referandum" için imza sayısı 3 milyonu aştı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)