E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın hafif yükseldi---

Altın hafif yükseldi

Altın hafif yükseldi
13 Kasım 2013 - 16:17 borsagundem.com

Altın, artan talebin Fed endişelerine ağır basması sonucu son bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi

Altın fiyatları ABD merkez bankası Federal Reserve tarafından varlık alımlarında indirime gidileceği beklentilerine rağmen düşük fiyatlarda yükselen fiziki talep ile bir ayın en düşük seviyesinden tekrar tırmanışa geçti.

Sarı metal dün Londra işlemlerinde 1,261.42 dolara kadar gerileyerek 15 Ekim'den bu yana en zayıf seviyeye dokunmuştu. Fed Atlanta Başkanı Dennis Lockhart, ABD'de varlık alımlarında indirimin önümüzdeki ay başlayabileceğini söyledi.

Marex Spectron Group kıymetli metaller departmanı yönetmeni David Govett, "Asya'dan yükselen bir fiziki talep gördük bu sabah. Piyasa şu an o kadar düşük hacimde işlem görüyor ki yönlendirmek çok kolay" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli altının ons fiyatı New York Comex piyasasında yüzde 0.1 yükselerek New York saatiyle 07:21'de 1,272.90 dolardan işlem gördü. Altın vadelilerinin işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 18 altında kaldı. Spot altının ons fiyatı ise yüzde 0.5 ilerleyerek Londra'da 1,273.77 dolar oldu.

Altın, Bloomberg ABD Dolar Endeksi'nin yüzde 0.9 yükseldiği geçtiğimiz 4 gün boyunca yüzde 3.8 değer kaybetti. Gösterge bugün çok değişiklik göstermedi. Külçe altın 2013 yılında toparlanmaya yönelik beklentilerin güvenli varlıklara olan talebi düşürmesiyle beraber yüzde 24 düşük seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)