E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın hafif yükselişte---

Altın hafif yükselişte

Altın hafif yükselişte
19 Temmuz 2016 - 07:56 borsagundem.com

Altın fiyatları zayıfta olsa tepkimeye çalışıyor

Altın fiyatlarında yaşanan geri çekilme dün de devam etti.  Özellikle son zamanlarda hisse senedi piyasasına olan yatırımların artması, merkez bankalarının ve hükümetlerin gevşek para politikası uygulayacağı beklentileri altının düşüşünde başrol oynuyor.  

Artan risk alma iştahıyla birlikte dün 1323 seviyesine kadar geri çekildikten sonra güvenli liman niteliğinde olan yatırım araçlarına olan talebin düşmesi  ile birlikte kapanışını 1328 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni günde yüzde 0.10 artışla 1330 seviyesinde  fiyatlanan değerli metalde işlemler sakin seyrediyor.

Analistlere göre teknik olarak ise geri çekilmenin devam etmesi durumunda 1320 dolar destek seviyesi oldukça önemli olacak, 1320 seviyesinin aşılması satış baskısının 1313 dolar desteğine kadar devam etmesine neden olabilir. Gelebilecek toparlanmalarda ise 1335 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli, 1335 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükseliş 1345 direncine kadar devam edebilir.

Altın bu ay, küresel hisse senetlerindeki volatilite, negatif faizin yayılması ve İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin belirsizliklerden dolayı Mart 2014'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü ve 1,375 dolar seviyesini aştı. ABD'de seçimlerin yaklaşmasından dolayı, Fed, Eylül ya da Kasım'da faiz artırımına gitmekten kaçınabilir ve bu durum altın için olumlu bir faktör. Bank of America Merrill Lynch de geçen hafta, altının 12 aylık dönemde 1,500 dolar seviyesine aşmasına neden olabilecek faktörler arasına ABD seçimlerini dahil etti.

Gram altında ise, darbe girişiminin ardından dolar kurundaki hızlı yükselişinin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 131,2 liraya kadar çıkmasının ardından dün yüzde 2.68 kazançla 126.50 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Ekonomide tedbirler yerinde

 

Petrolde satıcılı seyir sürüyor

 

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)