E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, haftalık kayba yöneldi---

Altın, haftalık kayba yöneldi

Altın, haftalık kayba yöneldi
02 Mayıs 2014 - 09:23 borsagundem.com

Altın, Fed'in varlık alımında azaltıma devam ettiğini açıklamasının ardından haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Amerikan Merkez Bankası Fed'in varlık alımlarında azaltıma devam kararını açıklamasının ardından altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. ETF'deki altın varlıkları da 5 yılın düşüğüne geriledi.

Spot altının onsu Singapur saati ile 12.33'te 1,283.87 dolardan işlem gördü. Altın, dün ise 1,284.31 dolardan alıcı bulurken düşüşünü de dördüncü güne taşımıştı. Altın fiyatları bu haftayı yüzde 1.5 aşağıda kapatmaya hazırlanıyor. COMEX'te işlem gören Haziran vadeli altının onsu ise pek fazla değişim göstermeyerek 1,284.10 dolarda kaldı.

Amerikan Merkez Bankası Fedi, 30 Nisan tarihinde bitan aylık toplantısında  varlık alım programında 10 milyar dolarlık azaltıma giderek programı 45 milyar dolara indirdi. Fed, daha önce azaltım (tapering) kapsamında 3 tur daha azaltıma gitmişti. ABD'de Nisan ayında imlalat artış gösterirken tüketici harcamaları ise 2009 Ağustos ayından bu yan en çok yükselişe işaret etti. Tarım dışı istihdam verisinin ise bugün açıklanması bekleniyor.

Sidney'deki Fat Prophets kaynak analisti David Lennox varlık alımında azaltımın altın fiyatlarını aşağı çektiğini belirterek "Varlık alım programının bittiği günü görene dek, programın altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğuna şahitlik etmeye devam edeceğiz." yorumunda bulundu. 

Altın destekli en büyük ETF olan SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün yüzde 0.3 düşüşle 2009 Ocak ayından bu yana en düşük sevie olan 785.55 tona geriledi. Fondan çıkışlar geçtiğimiz ay 25.1 tonu buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)