E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftalık kazanca ilerliyor---

Altın haftalık kazanca ilerliyor

Altın haftalık kazanca ilerliyor
25 Ekim 2013 - 09:52 borsagundem.com

Altın fiyatları Fed'in varlık alımlarına devam edeceği beklentileriyle beraber ikinci kazanç haftasına doğru ilerliyor

Altın fiyatları yatırımcıların ABD'de varlık alımlarının aynı hızda devam edeceği beklentilerinin Hindistan'da talebin düşebileceği işaretlerine baskın gelmesiyle ikinci haftalık tırmanışına doğru ilerledi.

Spot altının fiyatı yüzde 0.3'e varan artışlarla 1,342.71 dolara çıkarken, Singapur saatiyle 12:25'te 1,345.04 dolardan işlem gördü ve haftalık tırmanışını yüzde 2.2 yaptı. Üst üste 2 haftalık kazanç altının 23 Ağustos'tan bu yana gösterdiği en iyi kazanç periyodu olarak kayda geçecek. Fiyatlar dün 1,352.06 dolara kadar yükselerek 30 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Aralık vadeli altının ons fiyatı Comex piyasasında yüzde 0.5 düşüşle 1,343.40 dolar oldu.

Altın bu yıl Fed'in varlık alımlarını devam ettireceği tahminleri ve yatırımcıların metale olan güvenini kaybetmesiyle yüzde 20 kayıp yaşadı. Dün açıklanan veriler geçtiğimiz hafta ABD'de beklenenden daha fazla işsizlik başvurusu gerçekleştiğini gösterdi. Hükümetin 1 Ekim'den itibaren 16 gün kapalı kalmasının 4. çeyrek ekonomik büyümesine yüzde 0.25 negatif etki yapacağı ve bu ay 120,000 kişilik istihdama mal olacağı belirtiliyor.

Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Son zamanlarda ekonomik verilerin çoğunluğunun oldukça negatif olmasıyla varlık alımında azalmanın yakın zamanda gerçekleşeceğini sanmıyoruz. İnsanlar kendilerini alımlarda azalmanın yapılmayacağı ve hatta belki daha fazla varlık alımına gidilebileceğine göre konumlandırıyor" yorumunu yaptı.

Fed politika yapıcıları geçtiğimiz ay gerçekleştirdikleri bir toplantıda beklenmedik şekilde varlık alımlarını sabit tutma kararı verdiler. Öncü işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta 12,000 gerileyerek 350,000'e inerken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 340,000 olarak gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)